Itsevarmuus – Paranna itsevarmuutta

Kukapa meistä ei haluaisi saada vinkkejä kuinka tulla itsevarmemmaksi ? Sillä loppujen lopuksi usein itsevarmat ihmiset näyttävät onnistuvan elämässä hyvin ja saavat laajan määrän erilaisia sosiaalisia kontakteja. Lisäksi usein ihmiset ihastuvat itsevarmoihin ihmisiin ja heitä voi pitää viehättävinä.

Onneksi se ei kuitenkaan ole vaikeata rakentaa itselleen itsevarmuutta ja sen haluaminen onkin ensimmäinen askel sen saavuttamiseen. Näiden vinkkien avulla voit hitaasti ja varmasti rakentaa lisää luottamusta itseesi.

Pidä huoli ulkonäöstäsi. Kuinka usein sinulle on käynyt niin, että olet mennyt jonnekkin ja murehtinut suurimman osan ajasta esimerkiksi siitä, kuinka typerältä sinun hiuksesi ovat tai kuinka rumat kengät sinulla on ? Tälläisessä tilanteessa usein unohdat nauttia itsestäsi ja tällöin usein myös vältät sosiaalisia tilanteita koska murehdit vain ulkonäöstäsi. Kun pidät huolta ulkonäöstä ja tiedät näyttäväsi hyvältä, voit keskittyä muihin asioihin, kuten ihmisten kanssa jutteluun.

Tee itsellesi tapa jakaa kehuja. Muistatko milloin viimeksi kehuit jotain ? Kun kehut jotain, muistat varmasti sen hymyn minkä sait aikaiseksi ihmisen kasvoille ? Kun ymmärrät että teit heille hyvän olon, tulee sinulle myös hyvä ja itsevarma olo. Lisäksi ihmiset joita olet kehunut tulevat varmasti suhtautumaan sinuun positiivisemmin ja tälläiseen pääset vain muutamalla mukavalla sanalla. Pieni teko, suuri vaikutus.

Esitä itsevarmaa ja käyttäydy kuin olisit itsevarma. Jos sinusta tuntuu, että et ole itsevarma, esitä ja käyttäydy kuin olisit. Monissa tutkimuksissa on osoitettu, että käyttäymällä pitkään haluamallaan tavalla, tulee tästä ennepitkään todellista ja esittäminen katoaa. Joten jos menet tilanteeseen jossa tunnet olevasi ujo, epävarma tai hermostonut, käyttäydy rauhallisesti ja ajattele, että olet rauhallinen. Tekemällä näin, huomaat pitkällä aikavälillä, että käytöksesi ja hermostuneisuutesi on todellakin muuttunut.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top