traffic signs, attention, a notice-464653.jpg

Varo huijaria nettideittailussa

Varo huijaria! Nettideittailussa on hyvä pitää järki kädessä – Lue kuinka huijari toimii ja kuinka vältät huijaria

Pitkän matka huijari ”Nigerialaishuijaus”


Näin pitkän matkan huijaus yleensä toimi. Sinä, saalis, jätät ilmoituksen johonki seuranhaku sivustolle, olipa se sitten suomalainen Suomi24 tai Asiandating. Voit yhtäkkiä saada kirjeen naiselta joka on kotoisin esimerkisi Venäjältä tai Ukrainasta. Kirjeessä puhutaan kuinka hän on lukenut profiilisi, piti kuvastasi ja haluaa vastausta sinulta. Mukana tietysti on kuva esimerkiksi Angelina Joliesta tai jostakin muusta seksikkäästä mallista. Olet täysin otettu. Tietysti ehdottomasti kirjoitat takaisin hänelle ja kirjoittelu naisen kanssa alkaa. Kala on nyt näykkinyt syöttiä.

Aikaa saattaa vierähtää kuukausi, kaksi tai kolmekin, sinä vastailet ja annat tunteiden mennä ylikierroksilla. Kirjeet ovat melko suoraviivaista aluksi. Voit lukea hänen matalapalkkaisesta työpaikasta, hänen ylpeydestään, kotikylästään, internetkahvilasta, jossa hän kirjoittaa kirjeitä sinulle ja siitä kuinka hänen pienen kylänsä alueella ei ole puhelimia. Voit kirjoittaa takaisin hänelle kertomalla hänelle elämästäsi, unelmastasi ja tavoitteesi. Jos luet hänen kirjeitään tarkasti, huomaat, että hän ei koskaan vastaa sinun kysymyksiin suoraan, vaan enemmän yleisluonteisesti. (Miksi pitäisi? Kaikki huijarin kirjeet ovat valmiiksi käsikirjoitettuja) Kirjeet siirtyvät kertomaan kohtalosta ja sattumasta ja miten hän arvostaa teidän kirjoittelua. Ennemmin tai myöhemmin tulee esille ”rakkaus” ja hän kertoo fantasioistaan ja öisistä unista sinulle (yleensä seksuaalisia) ja kuinka te kaksi tapaatte pian. (Kala todella pureskelee syöttiä nyt). Joskus saatat jopa päästä puhumaan hänen kanssaan puhelimessa, mutta useimmissa tapauksissa puhelimia ei näytä olleen keksitty vielä kotikyläänsä.

(Puhelimet ja kännykät ovat kaikkialla Venäjällä näinä päivinä)

Ja nyt tulee aika alkaa kelata saalis! Sattumalta, hänen ystävänsä toimii matkailuyrityksessä ja voikin saada hänelle järjestettyä matkan papereineen helposti. Hän ei itse tiedä kuinka kaikki tapahtuu, mutta hänen ystävänsä tietää. Nimellistä 360,00 euron tai muun summan määrää vastaan hän saa matkan helposti järjestettyä papereineen.

Jos sanot että haluat tavata hänet Venäjällä tai Ukrainassa tai missä tahansa hän asuukin, hän kertoo sinulle, kuinka vaarallista se on, koska on olemassa mafia, rikolliset ja terroristit tms.

Hän antaa sinulle Western Unionin tiedot lähettääksesi hänelle rahaa. Jos et tee näin, hän lopettaa kommunikoinnin. Jos teet, pienet huijarit lopettavat tähän. Isomman luokan huijarit jatkavat lisää kertomalla seksifantasioita ja kertomalla kuinka hän tulee muuttamaan elämäsi kunhan pääsee kotiisi. ”Nainen” antaa sitten sinulle lennon tiedot hänen kotikaupungistaan ja lipun hinan. Lisäksi hän tarvitsee noin 1000,00 € ”matkarahaa.” Kyllä kiitos – Western Union sopii, kiitos.

Joskus huijaus jatkuu vielä tästäkin ja kun nainen ei saavu, hän ottaa sinuun yhteyttä kyyneliin sanomalla, että hänet on vangittuna ja tulli on takavarikoinut hänen rahansa ja että, ellet heti siirrä hänelle 1000,00 € niin hänet pidetään tutkintavankeudessa ja et koskaan saa tavata häntä. Kyllä – Western Union sopii, kiitos.

Muista myös – Kaikki eivät ole huijareita !


Muista, että kaikki pyynnöt rahaan liittyen naisilta eivät ole huijauksen yrityksiä. Nainen joka kysyy edestakaiseen taksimatkaan rahat koska hän tuli ulos tapaan sinua ei ole huijari. Nainen, jonka olet kutsunut syömään illalista kanssasi odottaa missä maassa tahansa sinun maksavan kuljetuksen ja pääsevänsä ulos mukavaan ravintolaan. Ja kaikille ”tuhlaajille” tiedoksi, McDonalds ei kata mukavaa iltaa ravintolassa. Joudut maksamaan pelataksesi peliä. Nainen joka vaatii kunnollista ravintolaa ei varmasti yritä huijata sinua.


Sinun täytyy muistaa, että ihmisluonto on sama jokaisessa maassa ja ne kulttuuriset erot eivät poista kaikkea, se että toinen on ”heikommista” oloista ei tarkoita että sinun tulee alkaa käyttäytyä sen mukaan ja tarjota hänelle huonoa kohtelua ja muista, jos jokin ei tunnu oikealta eikä toimivalta se tuskin tulee toimimaan.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top